Siri: Gjendja e refugjatëve rëndohet në masë të madhe

0
127

Mbi 600 mijë refugjate sirianë ndodhen në Liban, duke iu referuar shifrave te OKB-së, ndërsa për qeverine libaneze shifra eshte me e larte se 1 milionë.

Deri në fund të këtij viti, sipas parashikimeve, shifra mund të arrijë në 2 milionë, duke tejkaluar kapacitetin e burimeve të vendit të vogël, me problem ekonomike, i cili mbështetet tek ndihma e bashkësisë ndërkombëtare.

Ndryshe nga qeveria e Jordanise apo ajo turke, ekzekutivi libanez nuk pranon te ndërtojë kampe të reja për refugjatët sirianë.

Grate dhe vajzat siriane janë perhapur në të gjithë Libanin, ku jetojne në kushte të veshtira banimi dhe grupet e ndihmes thone se ato shpesh perballen me keqtrajtim seksual nga pronaret e shtëpive, dyqaneve apo edhe zyrtarët libanezë.

Megjithëse zyrtaret i cilësojnë të ekzagjeruara keto raporte, ka organizata qe e pershkruajne me me hollesi fenomenin.

 /tch/kohaislame