Skllav i kujt je?

0
380

Skllav i kujt je?

Liria është koncept relativ, askush nuk mund të jetë i lirë në mënyrë absolute. Argumenti se njeriu ka liri të zgjedhë, prandaj është i lirë, është argument po ashtu, se njeriu është skllav i zgjedhjeve, përderisa ai nuk i krijon vetë zgjedhjet dhe modelet e tij, por zgjedh atë që tjetër kush ka bërë, atëherë ai nuk është më i lirë, por skllav i modelit që zgjedh. Në këtë logjikë, çështja që shtrohet sot, dhe kurdoherë, është shumë e thjeshtë dhe jetike: skllav i kujt do të jesh, i një qenieje si ti, apo i Atij që të krijoi?

– Justinian Topulli