Të premten në Shkup protesta kundër dhunës në Egjipt

0
157

Të indinjuar nga masakrat në Egjipt, në të cilën po ushtrohet dhunë makabre ndaj popullit dhe vullnetit të tij paqedashës , “KËSHILLI I OJQ-ve KUNDËR DHUNËS NË EGJIPT”, organizon protestë për ngritjen e zërit të arsyes në mbrojtje morale të vlerave elementare njerëzore të popullit të Egjiptit.

Protesta do të realizohet në Çarshinë e Vjetër, në sheshin para xhamisë “Murat Pasha”, më datë 23.08.2013 ( e premte), me fillim në ora 14.00,

Kjo protestë do të jetë nën organizimin e shoqatave :
“Albislam”, “Ardhmëria”,“Ensar”, Fondacioni “NUN”, Fondacioni “Renova”,”El-Kalem”, “Forumi Rinor Islam”, “Kalliri i Mirësisë”, “Klubi ELITA”, “Kopru”, “Legis”, “Merhamet”, “QMBI”, “Thesari Islam”, “Thirrja Islame”, “Vizioni-M”, “Vllaznia”,”Unioni Studentor Shqiptar”, “Edu Nisa”.
Pjesëmarrja në koorganizim është e hapur për të gjitha OJQ-të të interesuara në përkrahjen e protestës në fjalë.

Në Egjipt Puçi ushtarak ka bërë masakër ndaj protestuesve në sheshin Rabia, ku numri i të vrarëve ka arritur shifra të mëdha. Në shenjë proteste, në të gjithë botën ka nisur kampanja “R4BIA”, e cila është në mbështetje të Vëllezërve Musliman/.kohaislame