Friday, February 3, 2023

Çfarë është hegjemonia?

0
Hegemonia është një praktikë ku një shtet ka kontroll mbi një tjetër, në të cilin shteti dominues njihet si hegjemoni./Kumti.com Hegemonia i referohet dominimit nga...

Islamofobët që shkruajn komente antiislame

0
Sa herë sheh komente fyese ndaj Islamit dhe muslimanëve nëpër rrjete sociale, prapa atij komenti, zakonisht qëndron ose një i moshuar që ka mbajtur...

Shqiptari që e ndërtoi fluturaken e parë?

0
Hasan Masurica u lind në fshatin Krilevë të Kamenicës më 22 janar të vitit 1869. I ati i tij kishte lindur në fshatin Masuricë...

Çfarë është rrethimi ushtarak

0
Një bllokadë ushtarake e një qyteti apo kështjelle quhet si një rrethim. Rrethimi është një operacion ushtarak ku forcat rrethojnë një fortesë ose një qytet...

Si shkonte plaku i verbër në xhami për të falur namazin me xhemat

0
Në një fshat të vogël që ndodhet në anën lindore të Medines, hasa në një litar që zgjatej nga njëra shtëpi e tij e...

Çfarë është Medreseja

0
Medreseja është një fjalë arabe që përfaqëson çdo institucion mësimor privat, publik, laik dhe fetar, duke përfshirë një shkollë dhe një universitet për nxënësit...

Si punon disku i frenave (Video)

0
Kjo është e gjitha në lidhje me atë se si funksionon një frenim, se si frenat e diskut heqin energjinë kinetike nga rrota për...

Profeti Muhammed (s.a.w.s) si bashkëshort

0
Profeti Muhammed (s.a.w.s) si bashkëshort Nga: Malika Laabdallaoi dhe Ibrahim Rüschof Me qenë "njeri ideal” dhe njëkohësisht gabimtar nuk është kundërthënie pasi që gabueshmëria është pjesë...

Si mund ta konvertoni Celsius në Kelvin?

0
Celsius dhe Kelvin janë dy shkallë të zakonshme të temperaturës së përdorur. Çfarë është temperatura? Temperatura është intensiteti i nxehtësisë ose ftohtësisë së një objekti. Temperatura...

Si ti paketoni teshat për udhëtim (Video)

0
Kur udhëtojmë, është e rëndësishme që teshat të pakohen në mënyrë efikase, të organizuar dhe të zgjuar. Unë tregoj një metodë për të rrokullisur...