Disa arsye pse fëmijët tuaj të vegjël nuk duhet t’i lini të kenë kontakt me pajisjet elektronike

0
440

Përdorimi i teknologjisë është kthyer në një veprimtari thuajse jetike për të gjithë, qofshin këta të rritur a të vegjël. Por kur bëhet fjalë për fëmijët, duhet të tregoheni më vigjilentë dhe të kujdesshëm.

Sipas American Academy of Pediatrics dhe Canadian Society of Pediatrics, fëmijët e moshës 0-2 vjeç nuk duhet të kenë kurrfarë kontakti me teknologjinë.

Fëmijët e moshës 3-5 vjeç duhet të kalojnë vetëm një orë në ditë, kurse nga mosha 6 deri në 18 vjeç rregullat dhe nevojat ndryshojnë.

Fëmijët dhe adoleshentët kalojnë 4 deri në 6 herë më shumë se rekomandimet e mësipërme, duke rrezikuar shpeshherë jetën e tyre. Zbuloni cilat janë 9 arsyet pse duhet të kufizoni përdorimin e teknologjisë:

1.Rritje e avashtë e trurit.

2.Vonon zhvillimin e tyre.

3.Ndikon në shfaqjen e obezitetit.

4.Sëmundjet mendore.

5.Rrit agresivitetin.

6.Teknologjia krijon varësi./kumti.com