Mbreti i Saudisë kërkon sistem arsimor që i përgjigjet zhvillimeve më të larta

0
196
Mbreti kërkon të gjithë-rreth edukimin për zhvillim
 
Kujdestari i Dy xhamive të shenjta, Mbreti Salman ka theksuar nevojën për cilësi në arsim në përputhje me planet dhe nevojat e tregut të punës si e vetmja mënyrë që siguron zhvillimin e qëndrueshëm, tha Komisioni i Vlerësimit të Arsimit Publik  (PEEC) Naif Al-Roomi.
Ai e bëri këtë konstatim në një forum të veçantë të organizuar nga organizata në fjalë, me 132 pjesëmarrës nga subjektet qeveritare dhe ato të sektorit privat për të diskutuar një kuadër kombëtar referimi për standardet e kurrikulave të arsimit publik.
Duke cituar parimet e vendit, Al-Roomi ka thënë: “Përmirësimi është një angazhim i shtetit që nga formimi i tij dhe do të vazhdojë, sipas zhvillimit të shoqërisë sonë, dhe në përputhje me parimet tona fetare dhe vlerave sociale që ruajnë të drejtat e të gjitha segmenteve të shoqërisë. “
Ngjarja e profilit të lartë, përveç profesionistëve të shquar të arsimit, u ndoq edhe nga figurat më të larta kombëtare përfshirë ministritë dhe institucionet qeveritare, drejtuesit e universiteteve dhe qendrave kërkimore akademike.
Al-Roomi tha: “Krerët e vendit po shohin përpara për të shtuar kontributin e të gjithëve në rrotën e zhvillimit, dhe pjesëmarrja e juaj në mbledhjen e sotme vjen në njohjen e përgjegjësisë tuaj për të udhëhequr zhvillimin e kurrikulave arsimore në Mbretëri.”
Ai vazhdoi: “formimi i identitetit kombëtar me këto qasje është një përgjegjësi e përbashkët për të gjithë anëtarët e komunitetit në mënyrë që të arrihet një rezultat me cilësi të lartë, dhe të gjithë duhet të marrim pjesë në mënyrë aktive në zhvillimin e qëndrueshëm për ruajtjen e identitetit kombëtar, e cila përfaqëson Objektivin kryesor të komisionit. “
Ai tha se qëllimi është që të përpilohen standardet dhe udhëzimet e kurrikulës së ardhshme, e cila do të jetë bazë e operacioneve shkencore, duke përfshirë ndihmën për nxënësit që nga idetë e besimit islam dhe identitetit kombëtar, e deri tek pjesëmarrja në promovimin e kapaciteteve ekonomike dhe konkurruese të Mbretërisë në epokën e ekonomisë së dijes.
Javën e kaluar, 30.000 nxënës në klasat 3 dhe 6 në 650 shkolla në të gjithë Mbretërinë e iu nënshtruan testeve në mbarë vendin për shkencë dhe matematikë. 
Testet janë projektuar për të siguruar informacion të saktë për vendimmarrësit dhe ata që janë të përfshirë në mësimdhënie, kjo synohet të ndihmojë rritjen e cilësisë së arsimit./kohaislame.com