“Një e ardhme me vizion për BE-në është e mundur vetëm me Turqinë”

0
257

ANKARA (AA) – Kryeministri i Turqisë, Binali Yıldırım, ka deklaruar se “Një e ardhme vizionare për BE-në është e mundur vetëm me Turqinë. Një BE e cila dëshiron të luajë një rol global në çështjet politike, ekonomike, këtë mund ta arrijë vetëm me Turqinë. Për këtë arsye të gjitha temat duke përfshirë edhe liberalizimin e vizave tejkalojnë përtej të konsideruarit vendime që BE-ja ka dhënë për Turqinë dhe shndërrohen në vendime që do ti japë për të ardhmen e saj”, raporton Anadolu Agency (AA).