Parlamenti turk miraton mocionin e qeverisë për operacione ushtarake jashtë kufijve

0
133

Ministri i Punëve të Jashtme, Ahmet Davutollu në pronocimin që bëri pas kalimit të mocionit të qeverisë nga parlamenti tha: “Gjithsesi mesazhi i Turqisë është kuptuar”.

Qeveria mori nga Kuvendi autorizimin lidhur me mocionin që kishte përgatitur për Sirinë.

Në votimin e bërë në parlament mocioni i qeverisë mori 320 vota pro dhe 129 vota kundër.

Diskutimet për mocionin e qeverisë në seancë plenare u zhvilluan me dyer të mbyllura dhe zgjatën 3 orë.

Rezoluta e Sirisë mori votat e deputetëve të partive AK dhe MHP.

Kurse deputetët e opozitës, të partive CHP dhe BDP, votuan kundër mocionit.

Ministri i Punëve të Jashtme, Ahmet Davutollu në deklaratën që bëri pas kalimit të mocionit të qeverisë nga parlamenti tha: “Gjithsesi mesazhi i Turqisë është kuptuar”.

Procesverbalet lidhur me diskutimet që u bënë për mocionin e qeverisë nuk do të publikohet për 10 vjet, pasi seanca plenare u zhvillua me dyer të mbyllura. /trt/kohaislame