Djali i ish-kryeministrit izraelit Ariel Sharon: Do ta rrafshojmë Gazën me tokë!

0
127

Gilad Sharon, i biri i ish-kryeministrit izraelit, Ariel Sharon, ka shkruar në gazetën Jerusalem Post, duke harruar që edhe toka në të cilen ai jeton është e okupuar nga qifutet.

Ai tha: “Pse duhet qytetarët tanë të përjetojnë raketa që vijnë nga Gaza, ndërsa ne jemi duke luftuar me duar të lidhura? Shpjegoni pse qytetarët e Gazës janë imunitar? Sikur Sirianët të gjuanin në qytetet tona, a nuk do ta sulmojmë edhe ne Damaskun? Sikur Kubanezët të gjuanin në Majami a nuk do ti barte pasojat edhe Havana? Kjo është ajo që quhet “frikësimi”, derisa ti gjuan në mua unë gjuaj në ty. Nuk ka asnjë justifikim për të shtënat nga Gaza në qytetet tona të pafajshme. Ne kemi për të fshirë të gjitha vendbanimet në Gaza. Do ta bëjmë rrafsh me tokën Rripin e Gazës.
Këtu nuk ka rrugë të mesme. Ose banorët e Gazas dhe infrastruktura e tyre do ta paguajn çmimin, ose do ta okupojmë përsëri gjithë Rripin e Gazas. Në të kundërtën nuk do të ketë fitore vendimtare. Edhe koha po na kalon, duhet të fitojmë sa më parë. Qeveria e Netanjahut është e ngjeshur me një zinxhir takimesh ndërkombëtare. Presioni do të fillojë së shpejti, dhe një milion civilë nuk mund të jetojnë në frikë në luftë të gjatë. Kjo duhet shpejt të përfundojë, me një goditje një zhurmë e jo me rënkim.”
/mszh/Sh.Hulaj/kohaislame