Ku ndodhet shejtani dhe si është fizionomia e tij?

0
Iblisi është origjina e xhinëve. Ai ka pasardhës dhe është i gjallë e i afatizuar deri në ditën e Kiametit. Froni i tij është mbi det;...

Ja çfar thoshte diejtari Selman Aude për pavarësinë e Kosovës

0
Aude: "Kërkoj nga Organizata e Konferencës Islamike dhe Liga Arabe që të nxisin shtetet anëtare në këto organizata ta pranojnë Kosovën ..." Shejh Selman Aude...

Si të marrësh gusul

0
Pyetje: Si është mënyra e larjes nga xhunubllëku? Përgjigje: Lavdi Allahut, Zotit të botëve. Larja nga xhunubllëku ka dy mënyra: mënyrën e obligueshme dhe atë...

Shikimi i Allahut në ëndërr

0
Shikimi i Allahut në ëndërr Imam Albani (Allahu e mëshiroftë!) Pyetësi: Të shikuarit e Allahut në ëndërr, a është kjo prej veçorive të tij (Paqja dhe...

Një përgjigje e shkurtër, por e qartë rreth UFO-ve dhe xhindëve

0
Pyetja: Në të kaluarën, para Islamit tim, unë kam parë gjëra të pashpjegueshme. Si fëmijë, unë dhe vëllai im më i vogël vërtet kemi parë...

Pyetje që u ndaluan t’i bëhen Profetit alejhi selam

0
Allahu i madheruar na meson dhe thote: “A doni ta pyesni të Dërguarin tuaj ashtu si u pyet Musai?” – Allahu i Lartësuar i...

Arsyet e vërteta pse myslimanët nuk e hanë mishin e derrit

0
Shumë njerëz habiten dhe nuk arrijnë të kuptojnë përse myslimanët nuk e hanë mishin e derrit. Në fakt ka shumë arsye përse konsumimi i...

Shenjë e Kijametit: Lumenjtë Tigër dhe Eufrat kanë filluar të thahen

0
Sipas një raporti që është botuar në New York Times, hulumtuesit nga NASA dhe Universitetit i Kalifornisë kanë gjetur se lumenjtë që shtrihen ndërmjet...

Nga të gjitha insektet vetëm bletët nuk do të jenë në xhehenem!

0
Enes ibn Malik r.a thotë se i Dërguari i Allahut ka thënë: “Mizat në përgjithësi jetojnë dyzet net, dhe të gjitha llojet e mizave...

Meshkujt fitojnë hyri në Xhenet, po çfarë fitojmë ne?

0
Kjo është një pyetje që e ndeshim të shtrohet shpesh dhe me të vërtetë përbën një çështje për të cilën shumë prej nesh kanë...