Tuesday, July 5, 2022

Retrospektivë – Ngjarjet kryesore në botë gjatë vitit 2014

0
Më poshtë vijojnë ngjarjet kryesore në botë, që shënuan vitin 2014: JANAR– 20 janar – AFRIKË QENDRORE – Catherine Samba-Panza u zgjodh Presidente e...

Pёrpjekja misionare e amerikanёve nё Parandorinё Osmane

0
Më 1839 sulltani shpalli Reformat e Tanzimatit, të cilat përfaqësojnë një përpjekje të dëshpëruar për ta riorganizuar dhe për ta bërë më efikas shtetin...

“Gjuetia” për Nefertitin

0
Egjipti thotë se kërkimet për varrin e Mbretëreshës së famshme Nefertiti, kanë treguar gjurmë të një materiali organik brenda hapësirave boshe mes dy mureve...

Letrat e që i Dërguari iu drejtoj mbretërve të kohës së tij

0
Pejgamberi a.s kohë pas kohe ka dërguar letra për thirrje në Islam mbretërve të shteteve të ndryshme si dhe guvernatorëve të qyteteve të ndryshme....

ROLI I ISLAMIT NË INTEGRIMIN E SHQIPËRISË ETNIKE DHE TË KOMBIT SHQIPTAR

0
All-llahu le të mos ma bekojë asnjë ditë në të cilën nuk mësoj diçka të re! (Muhammedi a. s.) Përvoja historike e pjesës më...

Gazetari Danez: “Shqiptarët mbetën të zhveshur, të prerë dhe pas dore pa asnjë ndihmë...

0
Gazetari Danez: “Shqiptarët mbetën të zhveshur, të prerë dhe pas dore pa asnjë ndihmë nga askush” Nga Fritz Magnussen Të zhveshur, të prerë dhe...

PËRVJETORI I LUFTËS SË ÇANAKKALASË – 1915

0
Me rëndësi është hidhërimi i madh i Vinston Çerçilit në frontin e luftës nga humbjet e shumta, me ç’rast do të thotë : “Muslimanët...