Tuesday, March 21, 2023

Përballë llumnajave të imponuara mediatikisht, si elita intelektuale…

0
Prej kohësh po lexoj dhe rilexoj libra që trajtojnë jetën dhe gjurmët e sahabëve të Resulull-llahut (a.s). Është pushimi më i mirë dhe shoqëria...

Thoma Mangelin: Planet amerikane për të rrëzuar Enver Hoxhën

0
Shqiptaro-amerikani Thoma Angjelin rrëfen për herë të parë planet ameri kane për të rrëzuar Enver Hoxhën në vitet 1949-1955. Ai tregon se si i...

Kush po vret në veri e kush në Maqedoni?

0
Me ndarjet e reja në Ballkan më së shumti do të përfitonte Serbia. Me një skenar të mundshëm vetëm Serbia do të rifitonte territoret,...

Reportazh i BBC-së: Në Shqipërinë e tolerancës fetare, aty ku ezanin e thërret një...

0
Shqipëria vijon të tërheqë vëmendjen e botës për bashkëjetesën e saj fetare. Dhe është BBC ajo që i ka kushtuar një reportazh këtij fenomeni,...

Ligësia e një humbësi

0
Fatmir Sejdiu shkeli Kushtetutën, shkatërroi Lidhjen Demokratike të Kosovës, krijoi sistem nepotizmi, punësoi soj e sorollop në PTK, mbajti rreth vetes kryesisht injorantë politikë...

Shkodra, simboli historik i bashkëjetesës fetare

0
Arben Ramkaj Ndodh që episode të vogla në dukje të parëndësishme plotësojnë një puzzle që në një këndvështrim të gjerë na jep makinacionet e një...

Kujtime – Shejh Shuajb Arnauti – shkruan studentja e tij shqiptare

0
(disa fjale t`pakta për atë anën tjetër të Sheh Shuajbit) Emri i Sheh Shuajbit ishte emri që m’u fiksua në kokë shumë kohë para lufte....

Avioni me energji diellore u nis në fluturimin e parë ndërkontinental

0
Avioni "Solar Impulse" e vazhdoi fluturimin e tij të parë ndërkontinental pa asnjë pikë karburanti, duke u nisur sot nga Madridi në Rabat (Marok)....

Një mesazh nga Morgan Freeman

0
"Jam 78 vjeç dhe besoj se nuk kam edhe shumë kohë. Kam miliona dollarë në banka, por nuk mund të blej shëndetin dhe të...

Hoxhë Ahmed Kalaja me Shejh Selman el Aude në Tiranë

0
Me ftese speciale te Komunitetit Musliman Shqiptar; Eruditi,Hoxha edhe Dijetari Saudit ; Selman Audah nen shoqerimin hoxhe Abdul Vehab Turejri. Qendrimi i tyre do te zgjase...